2015. február 22., vasárnap

Az Ígéret - 25. rész


          A gyanú
   Két nappal a szüreti mulatságok után Erza-nak ismét eszébe jutott Tenshi. Sokat gondolkozott a lányon. Minél többször végiggondolta, azokat az eseményeket ahol ott volt, annál zavarosabb volt a kép. Eszébe jutott, hogy Gray-ék azt mondták, hogy ott volt velük a csónakban a mennyország tornyánál, miközben Tenshi őt mentette meg a torony belsejében. A második dolog amit észrevett az az volt, hogy miután felébredt a toronyban sokkal jobb állapotban voltak a sebei mint előtte. Ráadásul ő és Gray is sokkal hamarabb épültek fel a villám lacrima-k okozta sérülésekből. Nem tetszett Erza-nak , hogy Tenshi körül ilyen sok gyanús tényező van. Miközben gondolkozott egyszer csak arra riadt fel, hogy Lucy ott áll előtte.
-        -   Erza! Hallasz? – kérdezte Lucy.
-          - Ó, igen hallak. Bocsánat, hogy nem figyeltem. – szabadkozott Erza.
-          - Semmi baj, úgyis azt akartam megkérdezni, hogy min gondolkozol ennyire?
Erza kicsit gondolkodott, hogy beavassa-e Lucy-t mert nem akart fölöslegesen ráriasztani. Végül elhatározta, hogy elmondja neki.
-          - Tenshi-n gondolkozom. Valami nincs rendben körülötte.
-          - Nem tudom, legutoljára akkor gondolkoztam le rajta mikor a  mennyország tornyából visszajöttünk…..Szerinted Gray és Natsu tudhat róla valamit?
-          - Fogalmam sincs,…..De nem azt mondta mikor bemutatkozott, hogy Gray-t követi elsődlegesen? – jutott eszébe hirtelen Erza-nak.
-          - Tényleg! – majd Lucy hátrafordult majd rövid keresés után , megtalálta azt akit keresett. Éppen Juvia-val beszélgetett. Lucy gombócot érzett a torkában. De gyorsan legyűrte a rossz érzést és odakiáltott. – Gray! Kicsit ide tudsz jönni?
-          - Persze. – Gray meglepődött, látta amint Lucy és Erza elmélyülten beszélgettek az előbb, de amikor Lucy hátrafordult gyorsan elkapta a tekintetét. – Szia, Juvia. – köszönt el a lánytól. Amikor odaért, Lucy-ékhoz, rögtön megtudta, hogy miről beszéltek az imént.
-          - Te nem találod különösnek Tenshi-t? – kérdezte Lucy.
-          - Mit értesz ez alatt?  - nézett rá, Gray.
-          - Emlékszel még amikor visszajöttünk a mennyország tornyából? Akkor is beszéltünk már erről. – mondta Erza.
-          - Most már tudom, de tényleg különös, hogy milyen gyorsan kitálalt mindent, ahhoz képest, hogy egy olyan szigorú céhhez tartozik.
Erza elmondta nekik, hogy szerinte valahogyan képes egyszerre több helyen is lenni, valamint bizonyos szinten gyógyítani. A többiek egyetértettek ebben. Azt tervelték ki, hogy megpróbálják trükkel kiszedni belőle az igazságot.

            Tenshi az emeleten ült. Onnan is teljesen rájuk látott. Azt is észrevette , hogy Erza, Lucy és Gray gondterhelt arccal beszélnek valamiről. Könnyen kitalálta, hogy róla van szó. Tudta, hogy most már túl sok gyanús dolgot csinált. Mostanában már nem annyira óvatos mint régen. Azzal, hogy tudatukra adta, hogy létezik lazított az óvatosságán. Túlságosan is. Kicsit később épp bevásárolt mikor Lucy jelent meg előtte.
-          - Szia, Tenshi! Mi járatban vagy errefelé? – mosolygott rá.
-          - Éppen bevásároltam. – Tenshi nem felejtett el mosolyogni. Ez az egyetlen egy amit sosem felejtett el. Ez volt a legfontosabb.
-          - Figyelj, Tenshi…Azon gondolkoztam, hogy mi lenne ha több időt töltenél velünk.
-          - Mindig veletek vagyok. – válaszolta Tenshi.
-          - Nem úgy értettem! – ripakodott rá Lucy. – Úgy, hogy nem csak megfigyelsz minket, hanem beszélgetsz velünk, esetleg egyszer elmehetnénk valahova közösen.
-          - Hiába próbálkoztok. – nézett rá Tenshi még mindig mosolyogva. – Mindent elmondtam magamról. Tényleg az történt amit elmondtam.
-          - Nem! Mi nem ezért akarunk invitálni! – Lucy védekezően felemelte a kezét.
-          - Akkor Erza és Gray miért leskelődik a sarkon? – Tenshi értetlen fejet vágott. – Vagy csak puszta véletlen lenne? – Ahogy kimondta meghallotta Natsu hangját.
-          - Ti meg kerestek ott? Úúú, hagy nézzem, ki után kémkedtek!  - kiabálta majd kihajolt az épület mögül. Amikor meglátta Tenshi-t így szólt . – De ez csak Tenshi!
-          - Idióta! – fogta  fejét Lucy.
Gray és Erza is előjöttek a rejtekhelyükről. Mikor odaértek, Gray megkérdezte, hogy mégis honnan tudta Tenshi, hogy mi az igazi céljük.
-          - Láttalak titeket amint minket néztek. Nehéz lett volna nem észrevenni. – felelte a lány.
-          - Akkor jön a B terv! – kiáltotta Erza. – Tenshi tudjuk, vagy legalábbis sejtjük, hogy nem mondtad el a teljes igazságot. Tudni szeretnénk az igaz történetedet.
-          - Azt nem mondhatom el.  De annyit elárulok, hogy az a része nem volt igaz, hogy miért követlek titeket.
-          - Micsoda? – kiáltottak fel kórusban.
-          - Az igazi indokot nem árulhatom el.
-          - Miért nem? – kérdezte Lucy.
-         -  Nincs kedvem. – nézett rá Tenshi. – Igazából nincsen különösebb oka annak, hogy miért nem árulhatom el. Egyszerűen azért nem mondom el, mert így nyugodtabbak vagytok.
-          - Ezt, hogy érted? – Erza-n tisztán látszott, hogy nem érti. – Mondd el az okot!
-          - Ha megígéritek, hogy nem faggatok utána akkor elmondom. – nézett végig rajtuk.
-          - Rendben! – bólintottak mindannyian.
-          - Kaptunk egy megbízást, hogy vigyázzunk, rátok.
Erza-ék ledermedtek.
-          - Annyi a feladat, hogy nem szabad titeket  meghalni hagyni. A pontos indokot én sem ismerem. Hosszú meló. Viszont rendes összeget kapok érte. – mivel nem reagáltak rá, így Tenshi tovább ment. – Na sziasztok!
Ahogy hazafelé ment, tett egy kis kitérőt az erdőbe menet. Meglátogatta azt a helyet ahol festeni szokott. Viszont arra nem számított, hogy ott találja Őt.
-          - Megint hallgatóztál? – kérdezte Tenshi.
-          - Miért hazudsz neki?
-          - Ha megtudná az igazat azt mondaná, hogy nem szükséges. De én véghez fogom vinni.  – azzal megfordult és elindult hazafelé.

                                              25. rész vége

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése